7 de novembre de 2014

Les comunitats educatives de Girona i Xauen ben a prop


L'associació Eccit i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, han organitzat la sisena edició de l’intercanvi de mestres, professorat i educadors/es socials de Girona i Xauen. Aquest intercanvi ha estat possible gràcies a la federació d’ensenyament de CCOO i han participat 20 professors/res de Girona.El professorat gironí s'ha traslladat a Xauen per fer una estada formativa i d'intercanvi amb el món escolar, social i cultural. Aquest nou intercanvi s'ha fet durant l'últim pont de Sant Narcís-Tots Sants.

En aquesta ocasió, s'han visitat escoles rurals per conèixer de prop la realitat educativa del Marroc, s'han dut a terme trobades amb el sindicat d’educació del Marroc i també una xerrada amb l'imam de khairuna, que els ha explicat el paper de la religió en la cultura, les relacions familiars i l’escola.

La delegació provincial d’educació de Xauen ha estat l'encarregada de fer una formació pràctica sobre el sistema educatiu del Marroc i les diferents reformes extraordinàries que s’han posat en marxa per millorar l’educació rural.

Ha sigut una estada pràctica, ja que el professorat ha estat tres dies a les aules empapant-se fins a l’últim dia en que el professorat català s’ha posa al capdavant de l'alumnat marroquí, durant una sessió que es fa amb el suport i col·laboració del professorat autòcton.

El grup gironí també va rebre una formació de l'Associació Femenina Popular de Xauen, sobre la mudawan, el nou codi civil i familiar del Marroc que aporta nous drets a les dones, i fomenta la participació de les alumnes a les escoles.

La trobada final ha sigut clau per debatre amb els professorat del Marroc, Ampas, i el sindicat d’ensenyament sobre el paper de la escola publica, alhora que ha servit per fer propostes de cooperació escolar entre les ciutats de Xauen i Girona.

Per mes informació:

Yasser Saadoune: Responsable de la Fundació pau i solidaritat CCOO Girona,

tel: 657317340/659577513