10 d’octubre de 2013

Calendari de mobilitzazions vaga 24 octubre a comarques gironines


VAGA general d’educació el 24 d’octubre
Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades

Calendari de Mobilitzacions a Girona:
·      dijous 10/10
Dia de les votacions sobre la LOMCE al Congrés dels Diputats: Tothom de groc als centres, anem a treballar amb la samarreta groga. Accions de protesta als centres.
Us animem a enviar el text “NO a la LOMCE” a portavoz.gpp@gpp.congreso.es (Grup parlamentari del PP) i a info.ppcgirona@gmail.com (grup del PP a comarques de Girona).
·     dilluns 14/10
Assemblees per explicar la LOMCE i els motius de la Vaga.
Escola Dalí, Figueres, a les 5 de la tarda.
Escola Malagrida, Olot, a les 5 de la tarda.
·     dimecres 16/10
Assemblees per explicar la LOMCE i els motius de la Vaga.
Escola Pompeu Fabra, Lloret de Mar, a les 5 de la tarda.
Centre Cívic Ter, Girona, a 2/4 de 6 de la tarda.
·      dissabte 19/10
Pintem Catalunya de groc. Estigueu al cas els propers dies.
·     dijous 24/10 VAGA
A les 11 del matí, assemblea a la plaça Constitució de Girona.
A les 12 del migdia, manifestació (sortida des de Plaça Constitució, Girona)
Manifest:
El ministre d’Educació Jose Ignacio Wert amb la majoria absoluta del PP està tramitant la LOMCE. Una Llei que, a més de torpedinar el sistema d’immersió lingüística, amb l’excusa que millorarà l’educació, reforma tant els estudis i la seva avaluació com l’organització del centre minvant la participació i representació dels claustres i consells escolars i dipositant-les en la construcció d’una  figura de direcció molt més jeràrquica, autoritària i gerencial.
A Catalunya el Govern està escanyant els serveis públics amb uns pressupostos i polítiques de retallades sense aturador. A més, ja  ha anunciat que en els propers pressupostos tornarà a eliminar una paga extra a tota persona empleada pública, fent pagar als serveis públics i els seus treballadors/es els costos d’una crisi i d’un deute públic que en cap cas han provocat.
En l’àmbit educatiu la Consellera d’educació Irene Rigau, a més d’aprofundir en la pèrdua de mestres,  professorat i altre personal a les escoles i de no cobrir les substitucions fins dues setmanes després que es produeixin, aplica al personal substitut una reducció d’un 15% de jornada i sou. La Consellera,  ja està desenvolupant molts aspectes de la LEC introduint una sèrie de decrets (de provisió i plantilles, autonomia, direcció, d’avaluació,...) que allunyen al claustre i la resta de la comunitat educativa de la participació i presa de decisions dels centres educatius i obliga a les direccions de centres públics a assumir unes responsabilitats que pertanyen a l’administració educativa. Tot plegat obre la porta a la discrecionalitat, provoca una gran desorganització en els centres educatius i crea les condicions per deteriorar una educació de qualitat a l’escola pública.
PLATAFORMA de REIVINDICACIONS:
  • Retirada de la LOMCE del parlament espanyol
  • Aturada de l’aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles.
  • Per uns pressupostos sense retallades: No a les retallades educatives i salarials per la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels nostres llocs de treball. Substitucions des del 1r dia al 100%. Contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.
  • Per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana
La Junta de Personal Docent de les Comarques gironines donem suport a la Vaga i a totes les reivindicacions per les qual lluita.
Per fer front a aquestes polítiques tant estatals com catalanes i perquè tenim dret a decidir l’educació que volem, els sindicats sotasignats convoquem a tot el personal dels centres educatius al debat en els centres i assemblees per a la participació a la vaga.
Considerem que aquesta jornada de vaga ha de ser el principi d’un pla de lluita contundent que, aturi el tràmit de la LOMCE, el desenvolupament de la LEC i els pressupostos de la Generalitat que volen aprovar abans de final d’any. Cal la participació del professorat en l’elaboració de propostes i en la decisió de convocatòries. Així, la decisió del pla de lluita l’han de prendre els treballadors i treballadores de l’educació de Catalunya, per mitjà de les organitzacions representatives de les que es dotin. Per començar aquest procés a més de la manifestació del dia de la vaga, els sindicats sotasignats convoquem també a l’assemblea de treballadors i treballadores el mateix 24 d’octubre a les 11 del matí, a la plaça Constitució de Girona.

CLICA SOBRE EL CARTELL PER DESCARREGAR EN PDFCLICA SOBRE EL CARTELL PER DESCARREGAR EN PDF


CLICA SOBRE EL CARTELL PER DESCARREGAR EN PDF